'

BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS

Hvad ligger der bag vores bæredygtighedsfilter?     

Som du måske allerede har opdaget, har vi en vision om at skabe en mere bæredygtig butik og tilbyde et alternativ. Hvis du vil have flere oplysninger om vores bæredygtighedsstrategi, kan du finde den her.   

Men hvad ligger der egentlig bag vores vision, og hvordan vælger vi vores mærker i butikken?  

Vores mål er at tilbyde en mere bæredygtig butik. Når vi ved det, er det ikke nødvendigt at fortælle vores kunder, at vores produkter er bæredygtige, men hvorfor vi hos Lullaby Planet har besluttet at tilføje disse produkter til vores portefølje og betragte dem som bæredygtige. Derfor har vi udviklet vores egne kriterier, som er vigtige for os. Jo flere kriterier, der er opfyldt, jo bedre. Man skal dog huske på, at det ikke er realistisk, at et produkt opfylder alle kriterierne. Formålet med at nævne de respektive kriterier i forbindelse med de enkelte produkter er at skabe gennemsigtighed bag vores processer.   
Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan mærkerne helt præcist bidrager til vores mål om bæredygtighed, kan du finde tilsvarende artikler fra de udvalgte mærker under Blogs.  
 

Hvordan bruger vi vores kriterier?   

Der er to måder, hvorpå vi anvender disse kriterier    
1.  Tilføjelse af et nyt mærke til vores portefølje  
Når vi tilføjer et nyt mærke til vores portefølje, sørger vi for, at det nye mærke er i overensstemmelse med vores bæredygtighedsstrategi, og at det også bidrager stærkt til et af bæredygtighedsområderne. Igen er vi klar over, at der ikke altid er 100 % overensstemmelse.   
2. Tilføjelse af nye produkter fra eksisterende mærker til vores portefølje  
Hvis kun nye produkter fra et allerede eksisterende mærke er med i vores shop, undersøger vi naturligvis ikke hele mærket igen med hensyn til bæredygtighed. I dette tilfælde ser vi kun på produktet og noterer i vores system, hvilke kriterier produktet matcher eller opfylder.   

Vores kriterier   

Mens du kun finder nøgleord for kriterierne i produktbeskrivelserne. Her har vi dog opsummeret, hvad vi forstår ved hvert enkelt kriterium.   

Certificeret produkt  

Produktet som helhed er blevet certificeret. Certificerede produkter opfylder en bestemt standard. Generelt fokuserer vi ikke på specifikke certificeringer. Vi accepterer en bred vifte af certificeringer, da det vil fremme et mere bæredygtigt forbrug. 

Certificerede råvarer  

Certificerede råvarer betyder, at produktet er fremstillet af eller indeholder certificerede råvarer. Eksempler herpå er bomuld, træ eller endda planter, der er blevet anvendt i kosmetiske produkter.  

Fremstillet i Tyskland  

Produkter, der opfylder disse kriterier, kommer fra producenter i Tyskland. Made in Germany står for kvalitet og skal sikre, at de gældende regler overholdes. Kvalitet er vigtig for os, fordi det betyder, at et produkt i gennemsnit holder længere tid, hvilket igen reducerer ressourceforbruget. Det sparer også emissioner, da transportvejen er kortere. Endelig er made in Germany et udtryk for sikring af arbejdspladser. 

Produceret i EU   

Produceret i den Europæiske Union svarer til kriteriet "Made in Germany". Det står for overholdelse af eksisterende normer og standarder og for retfærdige og socialt ansvarlige arbejdsforhold. En produktion i EU betyder også færre emissioner på grund af kortere transportveje. 

Miljøvenligt  

Et produkt anses for at være mere miljøvenligt, når det er fremstillet med grønnere eller bedre metoder. Grønnere eller bedre metoder er metoder, der kræver færre ressourcer som f.eks. vand, energi eller vedvarende energi. 

Fornybare ressourcer  

Som navnet antyder, er produkter med dette kriterium fremstillet af vedvarende ressourcer. Vedvarende betyder, at de anvendte råmaterialer er naturlige og/eller voksende. Det er en fordel, da påvirkningen er mindre. 

Fair og socialt  

Et produkt betragtes som fair og socialt, hvis det er produceret under etiske arbejdsforhold. Det skal bemærkes, at dette kun kan angives, hvis der foreligger klare oplysninger. Hvis der ikke foreligger nogen oplysninger, kan vi ikke angive dette. Det betyder ikke, at virksomheden ikke er fair & social, men blot at vi ikke har nogen oplysninger om den i øjeblikket. 

Det kan også angive, at produktet er udviklet i samarbejde med et socialt initiativ, f.eks. et værksted for handicappede. Det kan også være angivet, at produktet er fri for dyremishandling, hvilket betyder, at det ikke er blevet testet på dyr. 

Genanvendeligt materialer   

Produkter, der er fremstillet af materiale, der kan genanvendes, vil være forsynet med angivelsen "genanvendeligt materiale". Det betyder, at en del af produktet eller det hele kan genbruges ved korrekt bortskaffelse af produktet. 

Genanvendt materiale 

Kriteriet genanvendt materiale angiver, at produktet er fremstillet af genbrugsmaterialer. Det er muligt, at dele er fremstillet af genbrugsmaterialer eller hele produktet. 

Fri for skadelige stoffer 

Produkter, der er angivet som værende fri for skadelige stoffer, indeholder ikke almindelige skadelige stoffer som BPA, PVC og phlatater. Desuden kan produkter, der er blevet certificeret som allergivenlige, klassificeres under dette kriterium. Desuden vil brugen af udelukkende naturlige ingredienser også blive samlet i denne gruppe. Anvendelse af udelukkende naturlige ingredienser er også omfattet af denne gruppe, men det gælder ikke for parfume. 

Bæredygtig emballage 

Produktet leveres i en mere bæredygtig emballage. Bæredygtig emballage er noget, der kan genbruges, genanvendes eller er fremstillet af fornybare ressourcer. En total reduktion eller afskaffelse af plast vil også blive samlet i denne kategori. 

Komposterbar  

Produktet eller dele af det er komposterbart. Det er dog kun komposterbart under de rette betingelser. 

Bionedbrydelig   

Produktet eller dele af det er bionedbrydeligt. Det er dog kun nedbrydeligt under de rette naturlige betingelser.