XKKO - en lille tjekkisk familievirksomhed

 XKKO er en lille tjekkisk familievirksomhed, som siden begyndelsen af 2000 har skabt produkter med stor vægt på kvalitet, økologi og innovation. De tager ansvar over for miljøet og bestræber sig på at anvende materialer, der er skånsomme for natur og mennesker i deres produktion. Blandt dem er bambusfibre, økologisk bomuld og bioplast (PLA) som erstatning for plastik.

XKKO's værdier - bæredygtighed og komfort

XKKO tager ansvar og er derfor meget opmærksom på bæredygtighedsaspekter, hvilket vi hos Lullaby Planet sætter stor pris på.

Mange af deres produkter er baseret på rå bambus, som er forarbejdet på en ikke-kemisk måde. Bambus er et naturligt råmateriale, som er hurtigt voksende, og derfor forurener produktionen ikke miljøet. Bambus selv indeholder Bamboo-kun, som sikrer modstandsdygtighed over for bakterier og giver mulighed for økologisk dyrkning uden pesticider og gødning. Produkterne af bambusfibre er ikke kun miljøvenlige, men samtidig er de også superbløde, så der er ingen grund til at gå på nogle kompromiser. Tværtimod forhindrer materialet på grund af sine antibakterielle egenskaber spredning af bakterier og reducerer forekomsten af ubehagelige kropslugte, samtidig med at det giver en behagelig temperaturregulering og regulerer fugten på huden. Desuden har bambusfibre en stærk absorberende evne og kan absorbere fugt 3 gange bedre sammenlignet med f.eks. bomuld.

Og det er dette, der giver bambusundertøj sin enestående komfort. På grund af sine egenskaber er dette materiale særligt velegnet til personer med følsom hud.

Et andet materiale, der anvendes i produktionen, er økologisk bomuld. Materialet er holdbart og bevarer sine positive egenskaber selv efter gentagen vask. Dette bidrager til en lang levetid og understøtter målet om bæredygtighed. Samtidig føles økologisk bomuld blødt at røre ved, fordi det indeholder bomuldsfibre, der ikke er påvirket af kemikalier, som normalt anvendes i forbindelse med dyrkning og forarbejdning. Desuden er økologisk bomuld blidere mod huden med hensyn til allergier og er mere luftgennemtrængelig. Ved at bære produkter fremstillet af økologisk bomuld kommer vi ikke i kontakt med kemiske rester og bidrager samtidig til at beskytte vores miljø. Derfor behøver man ikke med disse produkter at gå på kompromis mellem komfort og bæredygtighed, og det er grund nok til at vælge økologisk bomuld i stedet for konventionelt dyrket bomuld. I modsætning til økologisk bomuld anvendes der næsten kun en fjerdedel af verdens pesticider til normal bomuldsdyrkning, og ifølge oplysninger fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) dør 20.000 mennesker hvert år i udviklingslandene af pesticidforgiftning.

XKKO anvender bioplast (PLA) som en plastikerstatning i sin produktion. Det fremstilles i USA af genetisk uændret majsrester. PLA er uskadeligt, når det anvendes, og indeholder ingen allergener. Dette gør PLA velegnet til mere følsomme børn og babyer med sundhedsproblemer. Desuden er alle produkter som er fremstillet af bioplast (PLA) bionedbrydelige. XKKO repræsenterer således repræsentativt for sædvanlig plastik sparer skadelige ftalater, dioxiner eller andre skadelige stoffer. Med PLA er der ingen grund til at gå på kompromis, fordi PLA opnår de samme egenskaber som almindeligt anvendt plastik fra olie: elasticitet, hårdhed, gennemsigtighed, fleksibilitet og holdbarhed. Derfor er der ingen grund til at gå på kompromis som kunde. Desuden kan råmaterialet nedbrydes naturligt, komposteres og omdannes til biomasse af høj kvalitet. Gennem disse aspekter sikrer det, at der ikke er nogen miljømæssig  byrde, og det støtter vores børnegeneration i at drive bæredygtighed.