Trøster sutter babyer?

Du overvejer at give din baby en sut, men du er ikke sikker endnu. Måske er du lidt skeptisk over for, om sutten virkelig er så vigtig, eller om den vil kunne berolige dit barn i krævende situationer? Så håber vi at kunne give dig lidt klarhed med denne artikel og gøre beslutningen nemmere for dig.

Som du måske allerede ved, har en baby en naturlig sutterefleks, som går ud over behovet for at fodre. Dette behov varierer i intensitet for hvert enkelt barn og er derfor meget individuelt.

Baby med sut

 

Sutning, der ikke er forbundet med fødeindtagelse, beroliger dit barn, hjælper det med at falde i søvn, trøster det og kan også lindre smerter. Når du ved dette, kan du allerede gætte, hvorfor babyer begynder at sutte på deres egne fingre, en forældres fingre eller endda genstande som deres yndlingsbamse i en tidlig alder. Og det er værd at huske på, at sutningen kan begynde så tidligt som i livmoderen. Hvis du ammer dit barn, kan sutning også minde det om moderens nærhed og tryghed.

En sut giver dit barn mulighed for at regulere sit eget suttebehov. Samtidig sikrer brugen af en sut, at dit barn ikke putter uønskede genstande i munden og måske udsætter sig selv for fare. Du tror måske, at det også kan være farligt at bruge en sut, fordi dit barn kan sluge den. Det kan vi give et klart og utvetydigt nej til. Sutter skal være udviklet på en sådan måde, at de ikke udgør en fare. Hver sut har et skjold, som skal forhindre, at dit barn kan putte sutten helt i munden eller sluge den på nogen måde. Det kan du være sikker på.

Er du stadig ikke sikker på, hvornår du kan eller bør bruge en sut som sutteflaske? Så kan følgende liste måske være en hjælp. Men før vi giver dig eksempler på generelle situationer fra hverdagen, hvor en sut kan være en god hjælper, er der én ting, du altid skal huske: Se nøje på dit barns behov og lær med tiden, hvornår en sut er en hjælp for dit barn, og hvornår den ikke er det. Der findes hverken en generel regel eller et rigtigt eller forkert svar.

En sut kan f.eks. være nyttig, når:

  • Når du lægger dit barn til at sove, kan sutten have en positiv effekt på dit barn. Han eller hun slapper hurtigere af og har lettere ved at falde i søvn.
  • Hvis dit barn er uroligt eller overstimuleret, giver sutten dit barn tryghed og komfort i denne situation.
  • Dit barn lider af fordøjelsesproblemer. Sutning kan have en positiv effekt på aktivering af fordøjelsesproblemet.
  • Din baby er ulykkelig, men med en sut i nærheden kan han eller hun til enhver tid berolige sig selv.
  • Hvis dit barn skal til lægen for at blive vaccineret eller få taget en blodprøve, kan en sut være med til at distrahere det fra al den ballade. 
  • Hvis dit barn har gjort sig selv ondt, kan sutten trøste, inden en forælder kan tage over.

  

Som du kan se, kan en sut være nyttig i mange situationer. Du kan altid have indflydelse på, at sutten kun bruges, når det er nødvendigt. Se ikke sutten som en erstatning for noget andet, men som en støtte, der kan gøre dit liv og hverdagssituationer med dit barn lettere.

Hvis du mener, at en sut ville være en god løsning for dig og din baby, kan du tage et kig på vores Lullaby Planet sut. Lullaby Planet tilbyder et bredt udvalg af sutter, som du og din baby måske vil kunne lide. Vi tilbyder to størrelser i en lang række farver, så du kan ikke kun vælge mellem forskellige farver og størrelser, men du kan også vælge suttens form og materiale. Lullaby Planet tilbyder en symmetrisk og dental sut i silikone og en rund sut i latex. Du kan opdage alle kombinationerne i vores webshop, hvis vi har prikket til din nysgerrighed.

Hvis du endnu ikke er bekendt med de forskellige materialer og former for en sut, kan du læse mere om dem her. Hvis du ikke er sikker på, hvilken suttestørrelse der passer til din baby, opfordrer vi dig til at læse vores artikel "Er det vigtigt at have den rigtige suttestørrelse?".