Hvordan får man baby til at tage en sut?

Du har besluttet dig for at give din baby en sut og har allerede prøvet mange sutter, men din baby vil bare ikke acceptere nogen af dem? Bare rolig, du er ikke alene. Mange forældre står i den samme situation og ved ofte ikke, hvad de skal gøre. Meget få kender årsagen. Derfor har vi hos Lullaby Planet besluttet at skrive denne blogartikel for at skabe lidt klarhed i suttekaoset og gøre dit liv lettere.

Baby får sut

Hvorfor vil min baby ikke tage en sut?

Du ser så mange babyer med sutter, men din baby vil bare ikke have en sut? Årsagerne til at din baby ikke tager imod sutten, kan være forskellige og er forskellige for alle babyer. Men før du kan finde en løsning på dit problem, skal du først og fremmest finde problemet.

En af de mest almindelige årsager til, at babyer ikke accepterer sutten, er, at forældrene har valgt den forkerte suttestørrelse. Suttens form og materiale kan også være afgørende for din baby. Der findes runde, symmetriske og ortodontiske sutter. Sutten kan være lavet af latex eller silikone. Hvis du kombinerer formerne og materialerne, er der mange forskellige muligheder for en sut. Hvis du endnu ikke har et overblik over de forskellige suttetyper, kan du læse mere her.

Tidspunktet for tilbuddet spiller også en rolle. Hvis dit barn f.eks. lige har grædt i et stykke tid eller er overtræt, bør du ikke tilbyde dit barn en ny model. I sådanne situationer er dit barn overvældet af for mange indtryk og vil højst sandsynligt ikke acceptere sutten.

 

Sådan får du dit barn til at acceptere en sut

Det vigtigste at huske her er øvelse. Babyer kender ikke sutten fra starten. De skal lære at bruge sutten korrekt. Giv din baby tid til at vænne sig til sutten. Der er flere tips, som hjælpeløse forældre kan bruge til at hjælpe denne proces. Men frem for alt skal du være opmærksom på dit barns præferencer og formidle ro. Det gavner ingen af jer, hvis du tvangsmæssigt forsøger at give dit barn sutten.

Prøv f.eks. at give dit barn sutten efter amning, og når du opdager, at dit barn sutter mere og mere afslappet og langsomt, så erstat brystet med sutten. Vent derefter, indtil din baby sutter på sutten, og træk forsigtigt i sutten. Du vil bemærke, at dit barn sutter stærkere. Gentag dette trin igen og igen. Dette kan fortsætte i op til 10 minutter. Du undrer dig måske over, hvad det skal til for, men dette lille trick vil hjælpe din baby med at lære at sutte på sutten og vænne sig til den.

Det er også godt at tilbyde sutten en gang imellem eller at lade den ligge tæt på din baby. Hvis sutten altid er tæt på, kan din baby opdage sutten helt af sig selv. Din baby kan selv bestemme, hvornår den er klar til at få en sut.

Generelt er rutiner gode for dit barn. Tilbyd altid sutten på samme tidspunkt, f.eks. efter amning eller før baby skal sove.

Hvis ingen af disse tricks virker for din baby, kan det være, at din baby bare ikke vil have en sut nu. Så undgå at tvinge sutten på din baby. Nogle gange opdages kærligheden til sutten simpelthen først senere, end du forventer.

Du tror måske, at det ville være en god idé at smøre søde ting som honning eller endda sukker på sutten, så vil din baby acceptere sutten. Men nej, det er ikke en god idé, men noget man bør afholde sig fra. I værste fald vil det kunne føre til huller i tænderne hos dit barn.

Efter denne artikel kender du måske eller måske ikke dit problem. I begge tilfælde har vi hos Lullaby Planet en løsning til dig. Hvorfor ikke prøve vores StarterBox? I den har du de mest populære suttevarianter kort og godt. Du behøver ikke at vælge mellem latex eller silikone eller formen. Du vil altid have en passende sut ved hånden. Med vores StarterBox får du endda en sterilisationsboks, hvor du også kan bruge de sutter, du ikke har brug for. Hvis du er nysgerrig på vores StarterBox, kan du tage et kig i vores shop.