Elodie -skriver upcycling stort

Elodie Details er et svensk mærke, der fremstiller holdbare og multifunktionelle produkter, der er designet til at kunne bruges i lang tid. Eller som grundlæggeren siger: "Upcycling gennem multifunktion er en måde at tænke på for mig." Et synonym for upcycling er affaldsforædling. Desuden er Elodie et aktivt medlem af STICA, the Swedish Textile Initiative for Climate Action.

Elodie -skriver upcycling stort

"Alle produkter, jeg skaber, skal have mulighed for at få et nyt liv, efter at deres oprindelige formål er opfyldt," siger Linda Sätterström, der grundlagde Elodie Details i 2005, kort efter at datteren Elodie blev født.

Når man får børn, kræver det mange nye ting i ens hjem. Tingene vil kun være hos dig i kort tid, men i den tid vil de blive testet til det yderste! Så hos Lullaby Planet ønsker vi at tilbyde produkter, der klarer denne test og som kan gives videre til søskende eller små venner af familien. Elodie giver os mulighed for at træffe bæredygtige valg ved at bruge ansvarlige materialer og smart design, hvilket reducerer forbruget og produktionen af nye varer.

Elodie-værdier - Bæredygtighed, kvalitet og funktionalitet

Elodie er bekymret for vores børns fremtid, der lige nu kæmper med den kraftigt stigende globale opvarmning. Problemet er at gennemføre begrebet bæredygtighed i denne industri, som er drevet af højt forbrug. Elodie er bevidst om dette ansvar og arbejder hver dag på at træffe bedre valg for at minimere deres indvirkning på miljøet. Elodie er klar over, at alt ikke kan gøres på én gang, men Elodie stræber efter at forbedre miljøpåvirkningen, hvilket vi i Lullaby Planet også går ind for. Deres specifikke mål er at fremstille alle produkter ved hjælp af et eller flere af deres 4 produktionsprincipper inden 2026. De forsøger at komme tættere og tættere på det mål. I 2020 har de nået op på 53 %. De 4 principper omfatter:

Genbrugsmaterialer.

Elodie kombinerer funktionalitet med bæredygtighed og vil altid vælge den mest bæredygtige løsning. Derfor ønsker Elodie primært at bruge genbrugsmaterialer. Deres mål er at nå op på 80 % i 2026 og derefter helt at undgå f.eks. ikke-genanvendt polyester.

Plantebaserede materialer

Elodie bruger naturlige plantefibre i deres produktion. Indtil videre er størstedelen af dem lavet af bambus og majs. Disse har følgende egenskaber: resistente, bionedbrydelige, komposterbare, fornyelige og erstatter endda delvist plastik, hvilket der fører til miljøskadeligt affald.

Elodie er dog realistisk og erkender, at der indtil videre ikke findes én løsning til at fremstille holdbare produkter der udelukkende er lavet af plantebaserede materialer. I 2020 var 12 % af alle deres produkter fremstillet af plastik og 60 % af alle produkter var fremstillet af plantebaserede kompositmaterialer. Målet er at erstatte alle traditionelle plastmaterialer med plantebaserede eller genbrugte alternativer.

Upcycling

Her ønsker Elodie at hjælpe sine kunder med at forbruge mindre ved, at forlænge de enkelte produkters levetid. Deres idé er, at jo længere tid et produkt bruges, desto mindre indvirkning har det på miljøet.

Robust

Da babybranchen ikke ligefrem appellerer til de mest forsigtige kunder som forbrugere, testes holdbarheden på produkterne til det yderste. Elodie bestræber sig på at tilbyde kvalitetsprodukter og ligger derfor stor vægt på sikkerhedsaspektet. Derudover er en lang holdbarhed også vigtig for et ansvarligt forbrug af produkter. Ved at forlænge et produkts forbrugsperiode reduceres dets miljøpåvirkning betydeligt. Kvaliteten er også et vigtigt kriterium for os, og det er også på dette grundlag, at vi netop har valgt Elodie i vores udvalg af brands. Elodies mål er, at 75 % af deres produkter i 2026 skal være holdbare nok, til at blive brugt af mindst tre forskellige børn. De resterende 25 % er produkter til hygiejneartikler til daglig brug.

Et vigtigt punkt hos Lullaby Planet, ud over miljøet, er social bæredygtighed, og Elodie har også udviklet opmærksomhed inden for dette område. De arbejder kun med partnere, der har underskrevet deres Code of Conduct inden 2025. Denne kontrakt sikrer at deres partneres medarbejdere og arbejdspladser, bliver behandlet på etisk forsvarlig vis og følger standardreglerne for sikkerhed og sundhed.